Home  |  Hanassa - On draught & tap  |  Pullo-oluet - Bottles  |  Tapahtuu - Events
   
PÄIVITETTY/UPDATED 12.5.2015

Stoutit/porterit (pintahiivaoluita)
Stout - vahva, tumma, hedelmäinen ja täyteläinen pintahiivaoluttyyppi. Maussa kuivaa kahvimaisuutta. Makeammalla, usein vahvemmalla stoutilla on pitkät perinteet Englannissa, Baltiassa ja Skandinaviassa.
Porter - lähes musta, täyteläinen ja paahtunut pintahiivaolut, joka on alun perin lähtöisin Lontoosta. Usein alkoholipitoisuudeltaan vahva.

Founders, USA Breakfast Stout 8,3 %
Founders, USA Porter 6,5 %
Malmgård, FIN Huvila X-Porter 7,0 %
Sinebrychoff, FIN Sinebrychoff Porter 7,2 %
Samuel Smith, ENG Organic Chocolate Stout 5,0 %
St. Peter's, ENG Honey Porter 4,5 %
Thornbridge, ENG Saint Petersburg IRS 7,4 %
     
     

Bitterit (pintahiivaoluita)
Hyvin humaloitu brittiläinen kuparinruskea pintahiivaolut. Nautittavimmillaan Bitter on real alena, pubin kellarissa omassa tynnyrissään huippukuntoon kypsyneenä.

Brew Dog, SCO Hardcore IPA 9,2 %
Brew Dog, SCO Punk IPA 5,6 %
Founders, USA Centennial IPA 7,2 %
Widmer Bros, USA Upheaval IPA 7,1 %
Fuller's, ENG India Pale Ale 5,3 %
Lagunitas, USA Maximus DIPA 8,2 %
Thornbridge, ENG Chiron 5,0 %
Thornbridge, ENG Halcyon 7,0 %
Thornbridge, ENG Wild Raven 6,6 %
Oakham, ENG Green Devil IPA 6,0 %
Green's (ENG) Green's IPA 5,0 %
Buxton, ENG Jaw Gate 5,6 %
Buxton, ENG Wild Boar 5,7 %
Timothy Tylor's ENG Landlord 4,1 %

Sivun alkuun

Vahvat alet (ABV 6%+) (pintahiivaoluita)
 
Chimay, BEL  Bleu  Trappist 9,0 %
Fuller´s, ENG 1845 Celebration Ale 6,3 %
Fuller´s, ENG Golden Pride 8,5 %
Moortgat, BAL Duvel 8,5 %
Orval, BEL Orval Trappist 6,2 %
Rekolan Panimo, FIN Munkintie 6,7 %
Rochefort, BEL Rochefort 10 Trappist 11,2 %
Westmalle, BEL Tripel Trappist 9,0 %
Bosteels, BEL Tripel Karmeliet 8,4 %
Brouwerij Van Honsebrouck, BEL Kasteel Donker 11,0 %

Sivun alkuun

Muut alet (pintahiivaoluita)
 
Fuller´s, ENG Organic Honey Dew 5,0 %
Inveralmond, SCO Lia Fail 4,7 %
Little Valley, ENG Ginger Pale Ale 4,0 %
Williams Bros, SCO Seven Giraffes 5,1%

Sivun alkuun

Vehnäoluet (pintahiivaoluita)
Vehnäoluen eli weizenin suosio kasvaa raikkaana kesäjuomana.

Weizen, weizenbier, weisse - pintahiivalla käynyt saksalainen vehnäolut (ainakin puolet maltaasta vehnää), runsasvaahtoinen, fenolinen. Hefefrei on kirkasta kun Hefe taas on sameaa pullossa mukana olevasta hiivasta johtuen.

Witbier - belgialaistyyppinen vehnäolut (käytetty vehnä on mallastamatonta), tyypillisesti appelsiinin kuorilla ja korianterilla maustettu, hieman hapahko, virkistävän raikas.
 
Bavaria, HOL Bavaria Wit 0,0 %
F. Inselkammer, GER Ayinger Ur-Weisse 5,8 %
Hofbräu München, GER HB Schwarze Weisse 5,1 %
Krombacher, GER Alkoholfrei Weissbier 0,0 %
Schneider, GER Aventinus Weizenbock 8,0 %
Weihenstephaner, GER Weissbier Kristallklar 5,4 %
Krombacher, GER Weizen 5,3 %
     

Sivun alkuun

Vaaleat lagerit (pohjahiivaoluita)
Maailman yleisin ja myös Suomen hallitsevin oluttyyppi. Lager on pohjahiivaoluiden yleisnimi, pilsner lagereiden kantaolut. Väri vaihtelee aivan vaaleasta kullankeltaiseen, maku vahvasti humaloidun kuivan täyteläisestä kevyemmin aromikkaaseen ja jopa makeahkoon.
 

Krombacher, GER

Alkoholfrei Pils 0,4 %
Laitila, FIN Kukko Pils 4,5 %
Plzensky Prazdroj, CZE Pilsner Urquell 4,4 %
Samuel Adams, USA  Boston Lager  4,8 %

Sivun alkuun

Tummat lagerit (pohjahiivaoluita)
Kun varastointitekniikka (lagerointi) ja pohjahiivalla oluen käyttäminen kehittyivät Münchenin seuduilla Baijerissa, kaikki oluet olivat tummia. Monin paikoin kutsutaan yhä edelleenkin tummia oluita "müncheniläisiksi" tai "baijerilaisiksi", vaikka moni niistä olisikin lähempänä vahvaa bock-tyyliä.
 
Bohemia Regent, CZE Dark 4,4 %
Heller, GER Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen 5,1 %

Sivun alkuun

Lambicit
Spontaanilla käymisellä valmistettava vehnäolut Sennen laaksosta, läheltä Brysseliä. Faro on nuorta, tummalla karamellisokerilla makeutettua lambicia. Gueuze sekoitetaan nuorista ja kaksi ja puolivuotiaista lambiceista. Kriek on Gueuzea, jonka mausteena käytetään kirsikoita, Framboisessa vadelmia. Marjaoluet sopivat erinomaisesti aperitiiveiksi.
 
3 Fonteinen, BEL Armand’4 Oude Geuze Herfst 6,0 %
3 Fonteinen, BEL Armand’4 Oude Geuze Lente 6,0 %
3 Fonteinen, BEL Armand’4 Oude Geuze Winter 6,0 %
3 Fonteinen, BEL Armand’4 Oude Geuze Zomer 6,0 %
3 Fonteinen, BEL Oude Geuze (Armand & Tommy) 6,0 %
Cantillon, BEL Gueuze 5,0 %
Cantillon, BEL Kriek 5,0 %
Timmermans, BEL Oude Gueuze 5,5 %
Timmermans, BEL Oude Kriek 5,5 %
Lindemans, BEL Cassis Gueuze Lambic 3,5 %

Sivun alkuun

Siiderit, Perry
Siideri puristetaan omenoista ja perry päärynöistä. Muista raaka-aineista valmistetut "siiderit" ovat alco popeja. 
 
Aspall, ENG Premier Cru 7,0 %
Aspall, ENG Perronelle's Blush 4,0 %
Ecusson, FRA Bio Brut 4,5 %
Gwynt y Ddraig, WAL Black Dragon 6,5 %
Suomenlinnan Panimo, FIN Tin Soldier's Cider 4,7 %
Gwynt y Ddraig, WAL Cloudy Scrumpy 5,3 %
Weston's, ENG Henry Westons Vint. Res. 8,2 %
Weston's, ENG Stowford Press LA Cider 0,5 %
Weston's, ENG Wyld Wood Organic 6,5 %

Sivun alkuun

 PULLOSSA:
 
  Stoutit/portterit
  Bitterit
  Vahvat alet
  Muut alet
  Vehnäoluet
  Vaaleat lagerit
  Tummat lagerit
  Lambicit
  Siiderit
 
 BOTTLES:
 
  Stout/Porter
  Bitter
  Strong Ale
  Other Ale
  Wheat Beer
  Blond Lager
  Dark Lager
  Lambic
  Cider & Perry