Pullo-oluet - Bottles

Ravintolastamme löytyy laaja valikoima erityylisiä pullo-oluita. Valikoima vaihtuu jatkuvasti, joten parhaiten tarjolla olevat tuotteet selviävät tiskin vieressä olevasta pullohyllystä. Tervetuloa maistelemaan!

Stoutit/porterit (pintahiivaoluita)

Stout - vahva, tumma, hedelmäinen ja täyteläinen pintahiivaoluttyyppi. Maussa kuivaa kahvimaisuutta. Makeammalla, usein vahvemmalla stoutilla on pitkät perinteet Englannissa, Baltiassa ja Skandinaviassa.
Porter Lähes musta, täyteläinen ja paahtunut pintahiivaolut, joka on alun perin lähtöisin Lontoosta. Usein alkoholipitoisuudeltaan vahva.

Alet (pintahiivaoluita)

Yleisnimitys brittityyppisille ja hedelmäisille tummille oluille. Alen alkoholipitoisuus vaihtelee miedosta (mild ale) hyvin vahvaan (old ale, belgialainen ale). Real ale kypsyy pubin kellarissa ja tarjoillaan tuopissa.

Bitterit (pintahiivaoluita)

Hyvin humaloitu brittiläinen kuparinruskea pintahiivaolut. Nautittavimmillaan Bitter on real alena, pubin kellarissa omassa tynnyrissään huippukuntoon kypsyneenä.

Vehnäoluet (pintahiivaoluita)

Vehnäoluen eli weizenin suosio kasvaa raikkaana kesäjuomana.
Weizen, weizenbier, weisse - pintahiivalla käynyt saksalainen vehnäolut (ainakin puolet maltaasta vehnää), runsasvaahtoinen, fenolinen. Hefefrei on kirkasta kun Hefe taas on sameaa pullossa mukana olevasta hiivasta johtuen.
Witbier - belgialaistyyppinen vehnäolut (käytetty vehnä on mallastamatonta), tyypillisesti appelsiinin kuorilla ja korianterilla maustettu, hieman hapahko, virkistävän raikas.

Vaaleat lagerit (pohjahiivaoluita)

Maailman yleisin ja myös Suomen hallitsevin oluttyyppi. Lager on pohjahiivaoluiden yleisnimi, pilsner lagereiden kantaolut. Väri vaihtelee aivan vaaleasta kullankeltaiseen, maku vahvasti humaloidun kuivan täyteläisestä kevyemmin aromikkaaseen ja jopa makeahkoon.

Tummat lagerit (pohjahiivaoluita)

Kun varastointitekniikka (lagerointi) ja pohjahiivalla oluen käyttäminen kehittyivät Münchenin seuduilla Baijerissa, kaikki oluet olivat tummia. Monin paikoin kutsutaan yhä edelleenkin tummia oluita "müncheniläisiksi" tai "baijerilaisiksi", vaikka moni niistä olisikin lähempänä vahvaa bock-tyyliä.

Lambicit

Spontaanilla käymisellä valmistettava vehnäolut Sennen laaksosta, läheltä Brysseliä. Faro on nuorta, tummalla karamellisokerilla makeutettua lambicia. Gueuze sekoitetaan nuorista ja kaksi ja puolivuotiaista lambiceista. Kriek on Gueuzea, jonka mausteena käytetään kirsikoita, Framboisessa vadelmia. Marjaoluet sopivat erinomaisesti aperitiiveiksi.

Siiderit, Perry

Siideri puristetaan omenoista ja perry päärynöistä. Muista raaka-aineista valmistetut "siiderit" ovat alco popeja.

The Gallows Bird

Merituulentie 30, 02200 ESPOO

Su-to/Sun-Thu 15-00
Pe-la/Fri-Sat 15-02

 

 

Tel. +358 (0)50 444 1292
sähköposti: info@gallowsbird.fi